Verhelderende technieken met de kleurige houtlazuur.

DELTA® Allround Lasur

Houten bouwmaterialen zijn populair, zowel binnen als buiten. Spijtig genoeg kan in de loop der jaren door de pigmenten van de verf of andere oorzaken dit hout verkleuren. Bij belangrijke gebouwen geeft dit al snel een onderkomen indruk. 

De gekleurde houtlazuur met de speciale DELTA® verhelderingstechniek maakt het mogelijk om verschillende bouwstructuren binnen en buiten in de oorspronkelijke kleur en structuur te herstellen.  Aan de hand van verweerde houten gevels kan goed aangetoond worden hoe houten bouwdelen met weinig werk weer verhelderd kunnen worden met de DELTA® houtlazuur.

1. Ondergrond beoordelen:

  • Visuele controle
  • Oplosmiddeltest
  • Hechtingstest met crosscut of kleefband, krastest

2. Voorbereiding van ondergrond

  • Schuren 
  • Randen lichtjes afronden
  • Schuurresten en losse lak verwijderen

3. Kleurkeuze:
Afhankelijk van de gewenste intensiteit van de eindlaag kan men voor de tussenlagen uit 3 basissen kiezen. De keuze van de basis is belangrijk voor de verdere kleurgeving en het eindresultaat. De transparante basis dient als grondlaag voor transparante houtlazuren. De donkere basis, wat roodachtig, voor alle donkere houtlazuren. Indien u een gelijkmatig vergrijsd oppervlak wenst, kiest u best voor de grijzige basis. De tussen- en eindlaag zijn op elkaar zijn afgesteld waardoor alle kleuren kunnen gemaakt worden via het Mix systeem. Hierdoor is het mogelijk een unieke houtlazuur te maken.

4. Dekkende grond- en tussenlaag:
De dekkende DELTA® Holzfarbe plus 7.05 kan u aanbrengen met nu met de rol of de kwast. Op grote oppervlakken kan men ook met de AIRLESS spuitapplicatie werken. Afhankelijk van de zuigkracht van het hout en de mate van vergrijzing van de gevel, kunnen tot 2 lagen nodig zijn.  Na het aanbrengen van de grondlaag 1 nacht laten drogen.

5. Transparante afwerkingslaag:
In dit specifiek geval koos de vakman een edel vergrijsde finish. Het gebruikte product is de UV-bestendige DELTA ® Allround-lazuur in Greywoodkleur.


De professionele coatingcombinatie die zwaar verweerd of verdonkerd hout terug helder maakt.

Het voor en na toont aan dat met dit zuivere acrylaatsysteem zelfs sterk verkleurd hout of donker verkleurde gevels opnieuw prachtig helder worden.

Deze website gebruikt cookies. Als u deze website gebruikt zonder uw instellingen aan te passen, accepteert u het gebruikt van cookies. Meer informatie:  Gegevensbescherming